ΓΛΥΚΑ! Φάτε άφοβα! Δεν παχαίνουν…


Οι άνθρωποι που τρώνε γλυκά είναι πιο αδύνατοι από αυτούς που τα αποφεύγουν, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε στην Γαλλία, την χώρα με τους ....
λιγότερους υπέρβαρους και την μεγάλη κατανάλωση γλυκών. Το μυστήριο αυτό τώρα λύθηκε.

Η μελέτη Fleubaix-Laventie διεξήχθη σε δύο πόλεις της βόρειας Γαλλίας σε 1.459 άτομα, παιδιά και ενήλικες. Διήρκεσε δέκα ολόκληρα χρόνια και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο για την παχυσαρκία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αφήνοντας τους συνέδρους… άφωνους!

Οι δύο Γάλλοι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε γλυκά, αντίθετα με αυτούς που τα αποφεύγουν, προσλαμβάνουν συγχρόνως και περισσότερες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία και κυρίως ασβέστιο. Ο τρόπος διατροφής τους είναι πιο ισορροπημένος, διότι τρώγοντας «απ’ όλα» δεν στερούνται τίποτα κι έτσι δεν «πέφτουν με τα μούτρα» στο φαγητό.

Επίσης, δεν νιώθουν έλλειψη, ούτε το αίσθημα της πείνας αφού ποτέ δεν κάνουν δίαιτα, δεν έχουν το άγχος του πάχους και δεν χάνουν ποτέ τον έλεγχο ώστε να φάνε υπερβολικά πολύ. Τα γλυκά που τρώνε είναι απλώς ένα φυσιολογικό μέρος της ισορροπημένης διατροφής τους. Ένα άλλο μυστικό είναι ότι αποφεύγουν, λόγω συνήθειας, τα έτοιμα φαγητά και αναψυκτικά που περιέχουν την «κρυφή ζάχαρη» και δεν συνηθίζουν να πηγαίνουν σε φαστ-φουντ.

Σύμφωνα με την έρευνα, αντίθετα με την «κρυφή ζάχαρη» που βρίσκεται σε όλα τα έτοιμα τρόφιμα, ακόμα και σ’ αυτά που δεν φαντάζεται κανείς –που κάθε άλλο παρά γλυκά είναι– αλλά και στα αναψυκτικά, τα «πραγματικά» γλυκά περιέχουν μεν ζάχαρη που δίνει ενέργεια αλλά και θρεπτικές ουσίες, εξαφανίζοντας την αίσθηση της έλλειψης και της πείνας. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς γιατί οι Γάλλοι, με το μενού των πέντε πιάτων, τα ψωμιά και τα γλυκά τους, παραμένουν κομψοί.
ΠΗΓΗ: iatropedia

Good tasty people