Φτιάξτε μόνοι σας σοκολατάκια Ferrero Rocher!


Αυτές οι μπάλες είναι πολύ μεγαλύτερες και πιο ζουμερές από τα κλασικά Ferrero Rocher και μάλιστα μπορείτε να τις φυλάξετε στο ψυγείο ή την κατάψυξή σας και κάθε φορά...
που θέλετε κάτι γλυκό, να τσιμπάτε. Ας δούμε τη συνταγή αναλυτικά παρακάτω!


Συστατικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κούπα σκόνη κακάο

1 κούπα θρυμματισμένα λευκά φουντούκια

1 κουταλιά βανίλια

1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου ή άλλη γλυκαντική ουσία της επιλογής σας

1/4 κούπας λάδι καρύδας

1/4 κούπας γάλα αμυγδάλου ή νερό

20 ολόκληρα φουντούκια

1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια

1/2 κούπα λιωμένη σοκολάτα ή κουβερτούρα




Οδηγίες παρασκευής




1. Μέσα σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τα θρυμματισμένα φουντούκια, τη βανίλια, τη σκόνη κακάο, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα αμυγδάλου, μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

2. Τοποθετείτε το μείγμα αυτό στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

3. Όταν το μείγμα βγει από το ψυγείο, θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό, ώστε να μπορείτε να το πλάσετε σε 20 μικρά μπαλάκια, ενώ αν θέλετε την κλασική εκδοχή των Farrero, μπορείτε στο κέντρο να τοποθετήσετε και ένα ολόκληρο φουντούκι, σε κάθε μπαλάκι.

4. Βουτήξτε κάθε μπαλάκι στο μπολάκι με τα θρυμματισμένα φουντούκια και στη συνέχεια βάλτε τα στη λιωμένη σοκολάτα και προσεκτικά τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι, που επάνω του θα έχετε στρώσει μια λαδόκολλα. Μετά βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και οι μπάλες είναι έτοιμες για σερβίρισμα, ενώ μπορείτε να τις φυλάξετε στην κατάψυξή σας, ώστε να τις απολαμβάνετε όποτε εσείς θέλετε.

Good tasty people