Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. χονδρό σιμιγδάλι
1 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες baking powder ανακατεμένες σε λίγο χυμό πορτοκάλι
1 φλ. γάλα
2 φλ. γιαούρτι
1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
φλούδα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι
2 ξυλαράκια κανέλας
Μπόλικο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα και το ράντισμα
Πώς το κάνουμε:
Σε μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψάκι 30 cm και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα
Ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο 1o ράφι, προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι χωρίς να ανακατέψουμε, με μισοσκεπασμένο καπάκι
Το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις αφρίσει
Μόλις γίνει το γλυκό, το αλείφουμε με πινέλο με μπόλικο βούτυρο
Σιροπιάζουμε όταν κρυώσει λίγο
Το σιρόπι πρέπει να το πιεί όλο
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι το ωραιότερο σάμαλι που έχω φάει. Είναι δικής μου έμπνευσης. Από τόσες συνταγές που έχω δει, πειραματίστηκα και ανακάλυψα τον..τέλειο συνδυασμό! Συνοδεύστε το με παγωτό καϊμάκι!!