Φτιάξτε εύκολα μοσχομυριστή κρέμα λεμονιού και απλώστε τη πάνω σε μπισκότα, τάρτες, παγωτό ή βάσεις μαρέγκας....
Υλικά
4 αυγά
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυσικός χυμός λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού λεπτοτριμμένη φλούδα λεμονιού
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω από νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Ανακατέψτε με ένα χτυπητήρι συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.
2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα για 15-20 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα (μην αφήσετε το μείγμα σας να βράσει γιατί θα σβολιάσει).
3. Χύστε το ζεστό σας μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα αμέσως. Όταν κρυώσει αποθηκεύστε την κρέμα σας στο ψυγείο.