Με προετοιμασία μόλις 15 λεπτών μαγειρέψτε μια μακαρονάδα με όλα τα οφέλη των ζυμαρικών ολικής άλεσης.
Τα μακαρόνια ολικής άλεσης έχουν μπει στη ζωή μας επειδή διατηρούν όλη την γεύση και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, απαραίτητες στη ποιοτικότερη διατροφή μας....
Η σωστότερη διατροφή γίνεται όλο και πιο απαραίτητη στον σύγχρονο και γρήγορο τρόπο που ζούμε και μαγειρεύουμε. Η μακαρονάδα από σπαγγετίνη ολικής άλεσης με ψιλοκομμένο πράσο και κομμάτια βραστής γαλοπούλας είναι έτοιμη πολύ γρήγορα, αλλά με όλα τα οφέλη που προσφέρει το φύτρο του σταριού.
Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Για 4 άτομα
- Σπαγγετίνη Νο 10 Ολικής Άλεσης (500γρ.)
- Σάλτσα τομάτας (120γρ.)
- Βραστή γαλοπούλα χοντροκομμένη (6 φέτες)
- Πράσα ( το λευκό κομμάτι) (2)
- Ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χοντροτριμμένο κασέρι (120γρ.)
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το λευκό κομμάτι από το πράσο. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
Αφήνετε να βράσουν 6-8 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε καλά.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά τα πράσα και προσθέτετε το ζαμπόν που έχετε κόψει σε τετράφωνα κομμάτια.
Μόλις τα πράσα μαλακώσουν προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύετε και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα προσθέτοντας από πάνω το τριμμένο κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.