Ρολά σφολιάτας με γέμιση μανιταριών

Το γιορτινό τραπέζι στρώθηκε αλλά κάτι εύκολο για την τελευταία στιγμή. Να κάνεις και εντύπωση.

Ρολά σφολιάτας με γέμιση μανιταριών. Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό...


ΥΛΙΚΑ

60 γρ. βούτυρο

340 γρ. μανιτάρια

θυμάρι 1/2 κ.γ.

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

1 φύλλο σφολιάτα

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 3 κ.σ. νερό

Χρόνος Προετοιμασίας

40'

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

6 άτομα

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι μέχρι να πάρουν χρώμα και τα υγρά τους να αρχίσουν να πήζουν. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα αφού την έχουμε ξεπαγώσει και αλείφουμε το εσωτερικό της με το μείγμα των μανιταριών που φτιάξαμε. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό και τυλίγουμε το ρολό με μεμβράνη. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βγάζουμε το ρολό από το φούρνο και το κόβουμε σε φετούλες με πάχος περίπου 2 εκ.

Τοποθετούμε τις φετούλες στο ταψί και τις αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

Βγάζουμε τα ρολά απο το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

Good tasty people