Υλικά:
2 φλ.τσαγ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
10 φιλέτα αντσούγιες ψιλοκομμένα
3 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση...
:
Βάζουμε τις ελιές, τις αντσούγιες και την κάππαρη σε μπλέντερ και πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά.Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και διατηρούμε το πατέ σε κλειστό βάζο στο ψυγείο.