Πώς να φτιάξετε γκανάς σοκολάτας

Το γλάσο σοκολάτας χρησιμοποιείται ως επικάλυψη σε τούρτες, μικρά γλυκά, μπισκότα και οτιδήποτε άλλο θέλει σοκολατένια επικάλυψη. Το αποτέλεσμα... που δίνει είναι μία λεπτή στρώση με γυαλιστερή όψη, που δεν σκληραίνει πολύ στο ψυγείο.

Υλικά

240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (όχι με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο - 55% )

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

1 κ..σ μέλι

5 κ.γ. νερό

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί. Ανακατεύετε τακτικά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έχει σχεδόν λιώσει η σοκολάτα.Απομακρύνετε από τη φωτιά και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα τελείως λείο μίγμα. Δεν χτυπάτε δυνατά.Αφήνετε να γίνει χλιαρό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Το γλάσο σοκολάτας είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.

Good tasty people