Υλικά για 3 βαζάκια
Για τη βάση:
50 γραμμ. μπισκότα, 20 γραμμ. βούτυρο λιωμένο...., 20 γραμμ. νιφάδες βρόμης, 10 γραμμ. βούτυρο, 2-3 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Για την κρέμα:
250 γραμμ. γάλα πλήρες, 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού, 150 γραμμ. σμέουρα + 9 σμέουρα για το γαρνίρισμα
ξύσμα από 1 ξυλάκι βανίλια, 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζετε τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα, τα ρίχνετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο.
2. Σε ένα μπρίκι λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τις νιφάδες βρόμης. Ανακατεύετε το μείγμα μαζί με το μπισκότο.
3. Φτιάχνετε την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και βανίλιας, τη ζάχαρη και τα μισά σμέουρα.
4. Πολτοποιείτε τα υπόλοιπα σμέουρα μέχρι να γίνουν πουρές.
5. Με το μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
6. Σε ένα βαζάκι τοποθετείτε μια στρώση μπισκότο, μια από την κρέμα με τα σμέουρα, μια ακόμα μπισκότο, μια ακόμα κρέμα και μια από τον πουρέ. Ολοκληρώνετε με μια κουταλιά σαντιγί και γαρνίρετε με σμέουρα.