Φτιάξτε μόνοι σας κουλούρι Θεσσαλονίκης


Ιδανικό πρωινό!

Τι κι αν δεν είστε στη συμπρωτεύουσα, μπορείτε να απολαύσετε ένα κουλουράκι Θεσσαλονίκης για πρωινό! Φτιάξτε το μόνοι σας, με πολύ απλά υλικά...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό αλεύρι 

• 500 γραμ. χλιαρό νερό

• 30 γραμ. αλάτι

• 50 γραμ. ζάχαρη

• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

• 100 γραμ. λιωμένη μαργαρίνη

• 1 κουταλιά ταχίνι

• 300 γραμ. σουσάμι




Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα ταψάκι με νερό, για να δημιουργηθεί ατμός. 




Αναμειγνύουμε αλεύρι, ζάχαρη, νερό, ταχίνι, μαγιά και μαργαρίνη και, όταν ανακατευτούν, αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή. Έπειτα, τη χωρίζουμε σε 18 ίσα μέρη. Πλάθουμε τα κομμάτια σε λωρίδες και σχηματίζουμε κουλούρια. Έπειτα, τα περνάμε από νερό και στη συνέχεια από ένα πιάτο γεμάτο με σουσάμι. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Good tasty people