Σπανακόρυζο


Υλικά

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο 1 φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι...
φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα 1 ματσάκι άνηθο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Good tasty people