Απλή αλλά νόστιμη σαλάτα, που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα αυγά και το τυρί φέτα που περίσσεψε από το Πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά:
Κομμένο ροδέλες μαρούλι: 1 μικρό
Ρόκα: 1 ματσάκι
Βαλεριάνα ή σπανάκι: 1 χούφτα τρυφερά φύλλα (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 2 μέτρια
Ψιλοκομμένο άνηθο: 1/3 ματσάκι
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Κομμένα στα 4 σφιχτοβρασμένα αυγά: 4 μέτρια
Κομμένο κύβους τυρί φέτα: 100 γρ.
Ελαιόλαδο: 1/3 κούπας
Χυμός λεμονιού: από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Πλένετε και ετοιμάζετε τα χορταρικά. Τα βάζετε σε σαλατιέρα και τα ανακατεύετε.
2. Καθαρίζετε τα αυγά, τα κόβετε στα 4 και τα βάζετε στην σαλατιέρα. Προσθέτετε και την φέτα.
3. Χτυπάτε μαζί το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο και το λεμόνι, περιχύνετε την σαλάτα και σερβίρετε.