Κοτόπουλο με κίτρινο ρύζι και κρέμα γάλακτος


Δεν είναι ελαφρύ φαγητό, αλλά είναι σίγουρα πεντανόστιμο και πολύ εύκολο να το μαγειρέψουμε.....

1/2 κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες




1 ποτήρι κρασί άσπρο




αλάτι




πιπέρι




1 φλ. κρέμα γάλακτος (περίπου 200 ml.)




1 κ.γ. μουστάρδα




1/4 φλ λάδι









Για το ρύζι:




1 1/2 ποτήρι κίτρινο ρύζι




1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο




λάδι




αλάτι




πιπέρι














Φτιάχνουμε πρώτα το κοτόπουλο.




Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Εάν βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε και του ρίχνουμε το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.




Όταν θα μείνει ελάχιστο νερό στον πάτο της κατσαρόλας, ρίχνουμε μέσα το λάδι κι αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα γυρνώντας το κι από τις δύο πλευρές.




Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και να γίνει πιο πηχτή.




Ετοιμάζουμε το ρύζι.




Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το ρύζι με το κρεμμύδι.




Μόλις αρχίσει να γυαλίζει λίγο, του ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.




Όταν δούμε ότι έχει πιει το νερό, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το τηγάνι επάνω στην εστία ώστε να εξατμιστεί και όσο έχει απομείνει.




Σερβίρουμε το ρύζι με το κοτόπουλο και τη σάλτσα από πάνω και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί.

Good tasty people