Μπισκότα στροβιλιστά


Μπισκοτάκια βανίλιας και σοκολάτας, δύο σε ένα....!


1/2 φλ. βούτυρο

3/4 φλ. ζάχαρη

2 κ.γ. βανίλια υγρή

1 αβγό

1 3/4 φλ. αλεύρι

1/2 κ.γ. μπέικιν

1/2 κ.γ. αλάτι

30 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. γάλα


Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.

Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το αβγό.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σοκολατένια η ζύμη μας.

Παίρνουμε το άσπρο κομμάτι και το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε παραλληλόγραμμο περίπου 30x25.

Κάνουμε το ίδιο και με τη σοκολατένια ζύμη.

Μετά απλώνουμε με το πινέλο λίγο γάλα πάνω στη ζύμη που θέλουμε να είναι απ’ έξω και βάζουμε την άλλη πάνω της.

Τυλίγουμε το το παραλληλόγραμμό μας, όπως κάνουμε τα ρολά.

Το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη ή σε λαδόκολλα και το αφήνουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει καλά.

Βγάζουμε το ρολό και κόβουμε σε ροδέλες. Τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, για 8-10 λεπτά.

Good tasty people