Ρεβίθια με λουκάνικα


Για όσους αγαπούν τα ρεβίθια, μια πρόταση με λουκάνικα που θα δώσουν στο όσπριο μια σπιρτάδα στη γεύση.....

500 γρ. Ρεβίθια 

1 κρεμμύδι

1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 4 ώριμες ντομάτες

1-2 λουκάνικα χωριάτικα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Βάζουμε τα Ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό να φουσκώσουν.

Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε αλεσμένες τις ντομάτες ή το κουτί τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστούν τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.

Εντωμεταξύ, κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο και τις βάζουμε σε τεφάλ τηγάνι χωρίς λάδι και τις ροδίζουμε κι από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε τα λουκάνικα 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Good tasty people