ΚΌΛΑΣΗ: Vegan σοκολατένιο κέικ με βραστό νερό


Επιμέλεια Καίτη Κοκκινάκη

Την περασμένη βδομάδα ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι. Πέρα από την ακατάπαυστη βροχή που καθιστούσε κάθε βόλτα μας αδύνατη, υπήρχε και ασθενής στην παρέα. Εντάξει, ένα....
κεκάκι ήταν αδύνατο να μην το φτιάξω για να περάσει η ώρα! Είχα και καιρό άλλωστε.


Ήταν η πρώτη φορά που το δοκίμασα και ενθουσιάστηκα από την εκτέλεσή του κιόλας. Όταν χρειάζεσαι μόνο ένα κουτάλι και ένα μπολ για να φτιάξεις κέικ και μάλιστα χωρίς αυγά ώστε να πρέπει μετά να τρίβεις τα σκεύη με λεμόνι και ξύδι για να φύγει η μυρωδιά, τότε εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενη! 


Το κέικ αυτό χωρίς να έχει σοκολάτα έχει πολύ έντονη και πλούσια σοκολατένια γεύση. Επιπλέον η υφή του είναι σπογγώδης και έχει κρατήσει υγρασία, κάτι που μου αρέσει πολύ όταν το συναντώ. Είναι αφράτο όσο δεν φαντάζεται κανείς για vegan κέικ, πολύ αρωματικό, έχει άφθονη ψίχα και είναι νηστίσιμο, άρα βολεύει αυτή την περίοδο να του δώσει κανείς μια ευκαιρία! Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι την δεύτερη μέρα ήταν ακόμα πιο μαλακό. Φρέσκο, σαν να ήταν της ώρας!



VEGAN ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ


Υλικά: 

1) 370 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


2) 70 γραμμάρια σκόνη κακάο


3) 300 γραμμάρια ζάχαρη


4) 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ


5) 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική


6) ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι


7) 2 κουταλιές της σούπας ξίδι (όχι balsamico)


8) 80 γραμμάρια ελαιόλαδο


9) 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


10) 400 γραμμάρια βραστό νερό (λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει)



Μέθοδος: 

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. 

Κάνουμε 4 λακκούβες με το κουτάλι. Στη μια ρίχνουμε το λάδι, στην άλλη το ξίδι, στην Τρίτη τη βανίλια και τέλος στη μεγαλύτερη το βραστό νερό. Ανακατεύουμε περιμετρικά με ένα κουτάλι ενσωματώνοντας τα υγρά με τα στερεά. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 25Χ25.  



Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά ακριβώς. Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν θα βγει στεγνό ώστε να καταλάβουμε αν ψήθηκε το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε στο ταψί του να κρυώσει απόλυτα ώστε να μην σπάσει και κατόπιν το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία!
πηγη

Good tasty people