Λαζάνια ολικής με κιμά σόγιας


Λαχταριστό φαγητό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους....

500 γραμμάρια κιμάς σόγιας

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες

250 γραμμάρια βιτάμ

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. κορν φλάουερ

1/2 κιλό λαζάνια ολικής άλεσης

2 κούπες τυρί τριμμένο


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή και τον στραγγίζουμε.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα βιτάμ σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.

Κατόπιν, βράζουμε τα λαζάνια για 2-3 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Στον πάτο ενός ταψιού, στρώνουμε τα λαζάνια και βάζουμε από πάνω μια στρώση από τη σάλτσα μας. Ξαναβάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση λαζάνια και άλλη μια στρώση σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.

Στη συνέχεια βράζετε τα λαζάνια για 2 – 3 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 30 λεπτά.

Good tasty people