Taramosalata is an appetizer that can be eaten with bread as a dip or as a spread.
Will be found in every Greek house and restaurant and now you can do it your self by following the simple instructions.
INGREDIENTS
125 gr fish roe
4 slices ...
.... stale bread
1 medium onion (optional)
lemon juice
parsley
150 gr olive oil
METHOD
Remove crusts from bread, soak and drain it. Place the fish roe and the onion (chopped) in a mixer and beat well. Add gradually the lemon juice, the bread and the olive oil and continue beating the mixture until it becomes soft and creamy. Serve in a bowl and garnish with parsley.
TIPS: You can make white or red taramosalata using only red or white roe.
_________________________________
Συστατικά
100 γρ. άσπρο ταραμά
50 γρ. κόκκινο ταραμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
800 γρ. πατάτες
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Τρόπος μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βράσε τις πατάτες σου καλά για 20-25 λεπτά (ή ώσπου να μαλακώσουν)
- Βάλε στο μίξερ τον ταραμά μαζί με το κρεμμύδι να γίνουν μια κρέμα
- Ρίξε και τις βραστές πατάτες σε μικράκομμάτια και συνέχισε το χτύπημα πρόσθέτοντας σιγά, σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι
- Δοκίμασε και πρόσθεσε αναλόγως, λεμόνι ή λάδι αν το θέλεις και σέρβιρε
!!!! Μπορείς να κάνεις λευκή ή κόκκινη ταραμοσαλάτα χρησιμοποιώντας μόνο κόκκινο ή λευκό ταραμά !!!!