Greek Taramosalata - Ταραμοσαλάτα


Taramosalata is an appetizer that can be eaten with bread as a dip or as a spread.
Will be found in every Greek house and restaurant and now you can do it your self by following the simple instructions.


INGREDIENTS

125 gr fish roe
4 slices ...
.... stale bread
1 medium onion (optional)
lemon juice
parsley
150 gr olive oil

METHOD

Remove crusts from bread, soak and drain it. Place the fish roe and the onion (chopped) in a mixer and beat well. Add gradually the lemon juice, the bread and the olive oil and continue beating the mixture until it becomes soft and creamy. Serve in a bowl and garnish with parsley.

TIPS:  You can make white or red taramosalata using only red or white roe.
_________________________________



Συστατικά


100 γρ. άσπρο ταραμά
50 γρ. κόκκινο ταραμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
800 γρ. πατάτες
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού


Τρόπος μαγειρέματος

  1. Σε μια κατσαρόλα βράσε τις πατάτες σου καλά για 20-25 λεπτά (ή ώσπου να μαλακώσουν)
  2. Βάλε στο μίξερ τον ταραμά μαζί με το κρεμμύδι να γίνουν μια κρέμα
  3. Ρίξε και τις βραστές πατάτες σε μικράκομμάτια και συνέχισε το χτύπημα πρόσθέτοντας σιγά, σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι
  4. Δοκίμασε και πρόσθεσε αναλόγως, λεμόνι ή λάδι αν το θέλεις και σέρβιρε
!!!! Μπορείς να κάνεις λευκή ή κόκκινη ταραμοσαλάτα χρησιμοποιώντας μόνο κόκκινο ή λευκό ταραμά !!!!




Good tasty people