Μετά τις γιορτές, όλοι προσπαθούμε να τρώμε πιο ελαφριά. Να μια light αλλά νόστιμη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις.
ΥΛΙΚΑ...
ψωμί για τοστ 12 φέτες
280 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
Αλάτι 1/2 κ.γ.
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
60 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
170 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.γ. μαγιονέζα
170 γρ. αγκιναράκια στο λαδι
sour cream 2 κ.σ.
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
6 άτομα
Ετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείφουμε με λάδι 12 ειδικές θηκούλες για muffins.
Κόβουμε τα ψωμιά σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 7 εκ. περίπου. Μπορούμε να κόψουμε τα ψωμιά με ένα κουπάτ ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Τοποθετούμε προσεκτικά κάθε κομμάτι ψωμιού σε κάθε θήκη και ψήνουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί και να φρυγανιστεί ελαφρώς. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπόλ και προθέτουμε τις αγκινάρες, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη sour cream, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το σκόρδο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Μοιράζουμε το μίγμα στις ειδικές θηκούλες πάνω απο κάθε κομμάτι ψωμιού. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη παρμεζάνα κάθε πιτούλα και ψήνουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μίγμα.
Βγάζουμε τις πιτούλες απο το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.