Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο


Παρότι βρισκόμαστε στα τέλη του καλοκαιριού, επιμένουμε να κρατήσουμε για λίγο ακόμη τις θαλασσινές μυρωδιές φτιάχνοντας γαρίδες σαγανάκι είτε ως...
μεζέ είτε ως κύριο πιάτο, απαραιτήτως με καλή παρέα και ουζάκι.


8 γαρίδες

150 γραμμάρια φέτα

½ κιλό ντομάτες ώριμες και σφιχτές ή σάλτσα ντομάτας

1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη

3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά τριμμένη

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι. Σε μια κατσαρόλα ασπρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα (αν προτιμήσουμε τις ντομάτες). Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ώσπου να πήξει.

Σε ένα σαγανάκι τοποθετούμε τις γαρίδες ωμές, περιχύνουμε τη σάλτσα. Κόβουμε τη φέτα σε μέτρια κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα στις γαρίδες.

Σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό

Good tasty people