Κοκκινιστό κοτόπουλο με ταλιατέλες


Ανεπανάληπτος γευστικός συνδυασμός ζυμαρικού με κοκκινιστό κοτόπουλο. Η προσθήκη μπύρας, δίνει μια έξτρα νοστιμιά στη σάλτσα ντομάτας. ....

700 γρ. φιλετάκια μπουτιού κοτόπουλου

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο στον τρίφτη

1 μπαστούνι σέλερι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε λεπτές ροδέλες

1 μπύρα

400 γρ. pummaro

1 στικ κανέλας

3 φύλλα δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο

70 ml. παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

500 γρ. ταλιατέλες


Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι να κάψει για να σοτάρουμε το κοτόπουλο. Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και σε 5’ λεπτά είναι έτοιμα. Τα αφαιρούμε απ’ την κατσαρόλα.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.

Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη μπύρα.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 20 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.

Θέλουμε να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.

Σερβίρουμε με ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

Good tasty people