Τρουφάκια μανταρινιού


Αγαπημένο γλύκισμα για κέρασμα τα τρουφάκια, αυτή τη φορά τα γεμίζουμε με μανταρίνι μιας και λόγω εποχής τα βρίσκουμε σε αφθονία....
150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και αλεσμένο στο μούλτι

Τα φλούδια από 4 μανταρίνια

1/2 κρασοπότηρο νερό

1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη

400 γρ. κουβερτούρα

1/2 κ.σ. λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιούν όλο το νερό.

Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.

Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)

Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.

Προαιρετικά, τα πασπαλίζουμε με ότι επιθυμούμε.

Good tasty people