Φλωρεντίνες


Σπιτικές φλωρεντίνες για όσους αγαπούν τα γλυκά με ξηρούς καρπούς....

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βιτάμ

150 γρ. αμύγδαλο φιλέ

60 γρ. μέλι (2 κουταλιές της σούπας)

60 γρ. κρέμα γαλάκτος


Σε ένα τηγανάκι ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός από το αμύγδαλο.

Ανακατεύω καλά και τα αφήνω άλλα 2-3 λεπτά να βράσουν. Κατόπιν ρίχνω και το αμύγδαλο.

Αποσύρω από την φωτιά, το περιχύνω σε λαδόκολλα που έχω στρώσει σε λαμαρίνα και το ισιώνω καλά να γίνει λεπτό. Ψήνω στους 175ο C, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Όταν το βγάλω το αφήνω λίγο να κρυώσει. Όχι εντελώς όμως, γιατί μετά δε θα κόβονται οι φλωρεντίνες.

Κόβω σε τετραγωνάκια και αν θέλω βουτάω το κάθε κομματάκι σε λιωμένη κουβερτούρα και αφήνω σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα.

Τις αποθηκεύουμε σε μεταλλικό σκεύος για να παραμείνουν τραγανές.

Good tasty people