Είναι παιχνιδάκι αν επιλέξετε έτοιμη ζύμη. Απλώς μην προτιμήσετε τη ζύμη σφολιάτα, η πίτα γίνεται κούφια και το φύλλο θυμίζει μπακλαβά. Πάρτε μια ....«βαριά» χωριάτικη ζύμη.
Εγώ θα πρότεινα να φτιάξετε τη ζύμη μόνοι σας. Μια φορά να το κάνετε, θα διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι. Εχω δώσει ήδη τη συνταγή, μην το ξεχνάτε.
Υλικά για την κοτόπιτα
Ζύμη χωριάτικη
2 στήθη κοτόπουλου βιολογικού ή χωριάτικου
5 λεπτές φέτες μπέηκον, ποιοτικό, όχι ετοιματζίδικο
200 γραμμάρια μανιτάρια λευκά -1 κονσέρβα, σε περίπτωση ανάγκης
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ολόφρεσκο
30 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 αυγό για να χρυσίσει η ζύμη
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάψτε το φούρνο στους 210 βαθμούς
Καθαρίστε τα κρεμμύδια και ψιλοκόψτε τα
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και σωτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, να ασπρίσουν
Κόψτε, στο μεταξύ, το κοτόπουλο σε κύβους μικρούς
Κόψτε και το μπέηκον σε κύβους
Προσθέστε το κοτόπουλο και το μπέηκον στα κρεμμύδια
Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και προσθέστε τα
Ρίξτε χοντρό αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος
Ανακατέψτε απαλά όλο το μείγμα
Συνολικά αυτή η διαδικασία παίρνει 10 λεπτά
Ανοίξτε τη ζύμη και βάλτε την σε ταψάκι
Βάλτε από πάνω τα υλικά με το κοτόπουλο
Σκεπάστε με νέο φύλλο ζύμης -καλύψτε καλά τις άκρες να μη ξεχειλίσει
Χτυπήστε το αυγό και με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνεια της πίτας
Κάντε σχεδιάκια αν θέλετε από πάνω, με ένα μαχαίρι ή ένα πηρούνι
Με ένα μαχαίρι ανοίξτε μια τρυπούλα στο κέντρο της πίτας για να ανασαίνει
Βάλτε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς
Σερβίρετε ζεστή την πίτα, με πράσινη σαλάτα
Στην δυτική και κεντρική Ευρώπη η κοτόπιτα έχει την τιμητική της. Αποτελεί βασικό πιάτο του σπιτιού, είναι χορταστικό αλλά και πολύ ντελικάτο.