Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά


Τα σουφλέ ζυμαρικών είναι αγαπημένο φαγητό των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Μας δίνει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσουμε προσθέτοντας ή αφαιρώντας υλικά. Οπωσδήποτε όμως...., θα τελειώσει εν ριπή οφθαλμού.

500 γρ. ταλιατέλες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας

400 γρ. φέτα τριμμένη

100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο

150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

8-10 φέτες γκούντα

500 γρ. κρέμα γάλακτος light

Αλάτι

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, στραγγίζουμε το νερό, της ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και της ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τα τριμμένα τυριά και το μπέικον.

Πάνω από τα μακαρόνια τοποθετούμε τις φέτες γκούντα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C στις αντιστάσεις, μέχρι να λιώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τα τυριά.

Good tasty people