2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
4 μπισκότα ολικής άλεσης χτυπημένα στο μούλτι
Μισή χούφτα καρύδια
1 φλ. γάλα 1,5% λιπαρών
250 γρ. καρότα τριμμένα
5 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ φλ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για την επικάλυψη
1/4 κούπας μέλι
2 κ.σ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Πως φτιάχνουμε το κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα μπισκότα, τα καρύδια, τα καρότα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το γάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ, βάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Για την επικάλυψη
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το μέλι, το νερό και το αλάτι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το σιρόπι.
Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και κατόπιν περιχύνουμε το ψημένο και κρύο πια κέικ μας.