1/2 κ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
χυμό ενός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κύβο λαχανικών
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε το λεμόνι με τη μουστάρδα, τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει σε ένα ποτήρι.
Ρίχνουμε το κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κατόπιν νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Ιδανικά, συνοδεύεται με πιλάφι, αλλά και με πατάτες είναι εξίσου υπέροχο πιάτο.