Tzatziki - Τζατζίκι


                    Ελληνικά ακολουθούν
This is a classic Greek side dish, which can be served with meat and vegetable dishes, as well as accompanying souvlaki or gyros.

Ingredients

1 cucumber
2-3 cloves of ...
... garlic
1 teaspoon medium wine vinegar
300g full-fat strained Greek yoghurt
100ml extra virgin olive oil
½ tablespoon finally chopped dill leaves

Preparation

Remove the skin of the cucumber and grate it. (not finely)

Finely grate the garlic.

Salt the cucumber and leave it in a colander for half-an-hour and then drain well.

Put it in a bowl with the garlic and the rest of the ingredients.

Mix them all well with the help of a fork.

Put the dip in a bowl, add salt and decorate it with few dill leaves.

________________________________________


Υλικά:

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 ματσάκι άνηθο ή 10 φίλα δυόσμο ψιλοκομμένα
150 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:

Σε 1 μπολ αλατίζουμε τα τριμμένα αγγούρια και τα ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Μετά τα στραγγίζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά, πιέζοντας τα ελαφρά με την παλάμη μας.

Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο, τον άνηθο, το λεμόνι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά, και ύστερα ρίχνουμε το γιαούρτι, ξανά ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι, τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 20 λεπτά και μετά είναι έτοιμο για να καταναλωθεί.

Σερβίρισμα:

Σε ένα πιάτο αδειάζουμε μια ποσότητα τζατζίκι, το στρώνουμε με ένα κουτάλι, το στολίζουμε με μια μαύρη ελιά και ρίχνοντας λίγο έξτρα ελαιόλαδο από πάνω.

Good tasty people